Friday, September 28, 2012

Testimoni Catalyst VCO + Collagen

Posted by Leza Qasandra at 7:08 PM 0 comments



Credit to :Aziera Azhar Stokis Catalyst 

Testimoni housemate merangkap best friend zira; Suraya, 

My first ever loyal customer yg menggunakan product vco!!perubahan yg sgt ketara kn???dye jga merangkap housemate zira..n perubahan dye btol2 bt zira happy sgt2...su dye de masalh kulit iaitu de parut2 hitam,kusam n kulit berminyak..mcm2 product dye dh try dlu,tp still xjdi pe2.dan su bkn kaki make up ye,dye hnya pki compaq powder,eyeliner,lip ice shaja!!..

Alhamdulillah,dgn konsisten dye mkn vco slma sebulan,kulit dye dh muka berkurang tnda parut hitam,dh mula berseri muka ...bulan pertama dye amik vco ja,kita sume dh blh tgk kesan vco kn??bila start bulan 2,su pon dh mula consume collagen + vco,hasilnyee mkin bertambah2 berseri la wajah dye..sukeenyee saya!!!klu kita mkn dgn konsisten,InsyaAllah,kita akn nmpk kesannye.

Janji kita jgn skip2 mkn vco ni,yela..klu kita slalo skip,hasilnye mmg sgt lmbat la..jd,kena konsisten ya..spe yg xnk cntik kn dan sihat??zira pon nakkk...:-) 

 1 lg,effect mkn vco jg,period pain su pon dh xseteruk dlu,yg cam berguling2 menahan sakit..tp bila skrg dtg period..rsa biasa ja..wahh,smpai gtu kesannye kn?..pe lg sume??mulakan mkn vco & collagen hri ni jg..terbukti vco ni byk kebaikannya taw..ianya pula hanya 100% dri minyak kelapa dara.. 

Persoalan Mengenai VCO

Posted by Leza Qasandra at 9:14 AM 0 comments

Sebenarnya terdapat banyak persoalan yang timbul mengenai VCO ini. So, untuk penjelasan sila baca perkara-perkara di bawah ini. Semoga persoalan anda akan terjawab 


1. Lelaki boleh makan jugak ke?

Yup! Lelaki pon memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalakkan untuk makan VCO ni sebagai suppliment.

2. Harga berapa dan dalam satu botol ada berapa soft gel? Boleh tahan berapa lama satu botol   VCO ni? 
Harga VCO sebotol ialah RM 39.90 bagi semenanjung dan RM43.90 bagi Sabah dan Sarawak. Dalam satu botol ada 60 kapsul soft gel dan boleh tahan selama sebulan.

3. VCO nih sesuai dengan semua peringkat umur ke?
Semua peringkat umur digalakkan makan VCO ni. Daripada golongan muda sehinggalah golongan tua.

4. Bagaimana cara pengambilan/pemakanan VCO ni ?
Terdapat 2 cara.

a). Makan dan Sapu di muka
- 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan. Seeloknya diambil bersama air suam/ air kosong.
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus. Seeloknya diambil bersama air suam/ air kosong.

b) Lagi satu, boleh disapu kat muka. Lubangkan siket guna jarum dekat softgel tuh then apply kat muka. Disapukan sebelum tidur malam. Kalau nak biarkan smpi pagi terpulang la..Tp 15 minit pon dh ok..kasi die serap kat kulit muka...tapi utk kulit sihat n cntek,better mkn n sapu laa :) Yang penting, pengambilan VCO untuk makan 2 biji kapsul setiap hari jangan pernah skip. Amalkan.

5. Tak bertambah berminyak ke bila sapu soft gel nih dekat muka?
Tidak. Cuma ianya oily bila sapu dekat muka je. Then, boleh terus cuci dan dapat rasakan kelembutan kulit kita tuh.

6. Kalau dah memang sedia ada kurus, bila makan VCO nih, akan bertambah kurus lagi ke?
Anda jangan bimbang, if anda dah sedia kurus, ia takkan menguruskan lagi after makan sbb anda punya metabolisma dah sedia tinggi. Untuk metabolisma yang rendah, VCO membantu untuk menaikkan metabolisma anda 

7. Berapa lama boleh nampak kesannya selepas makan VCO ni?
Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi.

8. Halal ke VCO ni?
VCO from Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia & it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.

~ VCOLLAGEN KHAS UNTUK PEREMPUAN MENGANDUNG ~

Posted by Leza Qasandra at 9:12 AM 0 comments

Jangan ragu2 utk mengamalkan pengambilan VCO capsul softgel ni... Sbb byk kebaikan ... dan xde effect pd babay dlm kandungan malah memberi kebaikan coz ini totally minyak kelapa dara asli,tiada campuran 
bahan kimia.

KEBAIKANNYA ADALAH :-
1) Memaberi tenaga kepada ibu mengandung.
2) Kulit baby cantik + gebu...
3) Mengurangkan strectmark pd perut ibu mengandung.
4) Mempebanyakkan susu badan.
5) Insya allah dengan izinnya dipermudajkan.

RM39.90 SM / RM43.90 SS

Set menarik Catalyst

Posted by Leza Qasandra at 9:08 AM 0 comments

dapatkan set-set menarik dari catalyst khas untuk kesihatan dalaman dan luaran, khas untuk lelaki dan wanita yang telah berkahwin/yg akan melangsngkan perkahwinan....kepada remaja pun digalakkan amalkan supliment terbaik dari catalyst ni



berminat boleh komen/wassap 0163771023

Tips 1 - HOW TO USE COCONUT OIL FOR AGE SPOTS

Posted by Leza Qasandra at 8:52 AM 0 comments
Tips 1 - HOW TO USE COCONUT OIL FOR AGE SPOTS

Coconut oil is embraced by many not only as healthy cooking oil, but also as fabulously natural skincare oil. One of the world’s healthiest cooking oils is a powerhouse of skin beautifying prop
erties and hence can be safely used for topical application.Achieving silky, smooth, and healthy skin can be a difficult task after reaching 30s, due to the onset of age spots and other skin blemishes. Age spots/sun spots/liver spots is a common problem in mature skin and stand in the way of realizing beautiful and spotless skin.

Here is the significance of extra virgin coconut oil that works as an excellent age spot remover. This multi-tasking natural skin care oil is rich in antioxidants that fight free radicals, and a host of other skin nutrients.

How Does Coconut Oil Fight Age Spots

Traditionally many cultures around the globe have been using extra virgin coconut oil to treat a variety of health issues such as wounds, burns, bruises etc. It is a favorite facial and body moisturizer for many ethnic groups thanks to its moisturizing properties without any greasy effect.

Studies and experience prove that coconut oil is an excellent remedy to remove age-related skin issues such as age spots, dry and flaky skin, dry patches, discolorations etc. Age spots usually appear as flat brown spots on the visible parts of the body and especially face. They occur mainly on account of free radical activities and over exposure to the extreme sunlight.

Virgin coconut oil is packed with defensive antioxidant properties and hence effectively fights the attack of free radicals that cause sagging skin, wrinkles, age spots and skin inflammation. This multipurpose oil combats destructive free-radical formation and provides adequate protection to the skin.

Extra virgin coconut oil adds additional vitality to connective skin tissues and maintains them supple and strong as we age. It can be safely applied on damaged skin.

The oil easily penetrates deep into the skin tissues and offers protective layer against harms caused by excessive sun exposure. The oil is anti-bacterial, anti-carcinogenic, anti-fungal, anti-inflammatory and antioxidant.

Tips To Use Coconut Oil for Age Spots

Always choose extra virgin or unrefined coconut oil for beauty treatments since it retains nutritional value. The best way to use coconut oil as a remedy for age spots is massaging. Massage extra virgin coconut oil over the affected areas gently in circular movements after bath.

Daily application will help in significantly reducing the appearance of age spots. Application of coconut oil directly on age spots will enhance the turnover of skin collagen and will result in skin repair.

Another remedy is by mixing four teaspoons castor oil, and 2-3 drops of vitamin E in 2 table spoons of coconut oil and applying it directly on age spots. This mixture has to be applied twice daily. This will definitely fade age spots and other skin discolorations.

Including extra virgin coconut oil in your daily diet will also help n nourishing your skin and body. You can use coconut oil for frying and baking, and can add it to salad dressings.

Extra virgin coconut oil is the healthiest choice that you can make for your daily skincare regime. This healing oil is capable to give you spotless and smooth skin that exudes youthfulness.

credit : http://www.girlscosmo.com/how-to-use-coconut-oil-for-age-spots/
 

LizQasandra shop Copyright © 2012 Re-Designed by LizQasandra LizQasandra Shop - Online Shop