Tuesday, October 23, 2012

HEALING CRISIS / KESAN PEMULIHAN selepas amalkan VCOllagen

Posted by Leza Qasandra at 7:57 AM 0 comments

Baca hingga habis ye kalau nak faham :)) dun wory.ia bukan negative effect.ia dipanggil HEALING CRISIS / KESAN PEMULIHAN




Anda baru mula mengamalkan pemakanan tambahan bagi menjaga kesihatan atau merawat penyakit yang anda alami. Walaubagaimanapun, pada peringkat permulaan, anda merasakan letih atau mengalami ruam seluruh badan. Anda pasti berfikiran, "Keadaan saya semakin teruk..... Apa dah jadi?" Oleh itu ada baiknya jika anda mengetahui dan memahami perkara dan perubahan yang mungkin berlaku apabila anda memulakan pengambilan pemakanan kesihatan.


Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah kesan yang dapat dirasai oleh mereka yang mengambil makanan tambahan, CATALYST (VCO/COLLAGEN). Ini berlaku bila tubuh kita yang yang banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh, hasil dari pengambilan pemakanan tambahan.

Menurut 'Hering's Law of Cure', semua proses penyembuhan bermula dari dalam ke luar, dari kepala ke badan yakni pada keadaan bertentangan sepertimana sesuatu penyakit itu menampakkan tanda-tandanya. Oleh yang demikian, tisu2 dan sel2 mula membuang toksin. Jadi, mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin nak demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah2 dan sebagainya. Kenapakah proses pembuangan toksin boleh mendatangkan kesan sedemikian?

Sebenarnya ia bukan kesan sampingan atau side effect, sebaliknya tindakbalas normal, dansekiranya anda menghadapi krisis penyembuhan ia adalah petanda yang elok. Maknanya sistem badan anda mula bekerja untuk menjana sel-sel baru dalam tubuh.

Antara tanda yang mungkin dialami pada peringkat permulaan termasuklah :

-sakit atau pening kepala
-ruam kulit
-demam/tak sedap badan
-bisul atau kudis
-sembelit
-cirit birit
-perut berangin
-letih atau kepenatan
-berdebar
-cepat marah
-selsema atau batuk (kahak yang banyak)
-demam
-jerawat keluar lebih banyak dari biasa

**ataupun mengalami gejala penyakit yang sedia ada menjadi semakin ketara**

Untuk membantu anda mengatasi simptom-simptom kesan pemulihan adalah dinasihatkan agar :

1.Mendapat rehat yang mencukupi. Badan kita berada dalam keadaan tertekan di kala pembersihan toksid maka rehat yang mencukupi adalah amat penting untuk membantu badan mengeluarkan toksid tersebut.

2.Minum air dengan banyak. Ini kerana air merupakan bendalir yang akan membawa toksid-toksid keluar dari badan melalui perpeluhan, air kencing atau pun najis.

3.Elakkan makanan yang mempunyai protein dan lemak yang tinggi. Ini kerana ketika proses pembersihan toksid, ianya memerlukan paras tenaga badan yang optima. Protein dan lemak pula memerlukan tenaga yang lebih bagi menghadamkannya dan secara tidak langsung akan mengganggu keperluan tenaga yang digunakan untuk pengeluaran toksid.

4.Makan makanan yang segar, berzat dan mudah hadam. Ini membantu badan bagi keperluan terhadap nutrisi untuk membantu memproses bahan toksid dan mengeluarkannya.

5.Lebihkan juga memakan buah-buahan dan sayur-sayuran yang mempunyai nutriens yang amat di perlukan badan.

6.Elakkan dari memakan makanan yang mempunyai bahan kimia spt bahan pengawet, pewarna dan perisa tiruan.

7.Kekalkan kebersihan kulit yang sempurna. Ini akan memudahkan toksid keluar dari liang perpeluhan.

8.Berus kulit badan dengan berus badan yang lembut. Ini sebenarnya merangsang sistem limfatik dan pengaliran darah di bahagian kulit.

9.Mandi dengan air suam. Ini menggalakkan pembukaan pori-pori kulit bagi mengeluarkan toksid yang perlu di bebaskan.

DAN JANGAN LUPA.WORK OUT! ATAU BERSENAM ye :))

Sebagai kesimpulan, bolehlah kita rumuskan bahawa krisis pemulihan sebenarnya merupakan suatu fenomena yang berfaedah kepada badan kerana ianya merupakan petanda pembersihan badan dari toksid yang terkumpul. Jangan sesekali menghentikan pemakanan tambahan yang di ambil atau mengambil ubat-ubatan kimia bagi meringankan kesan tindakbalas ini. Badan yang bersih dari toksid akan berfungsi dengan lebih optima dan seterusnya akan menjurus kepada keadaan kesihatan yang kita impikan.

credit to eazycatalyst

ORIGINAL SUPRACOLOR Foundation by KRYOLAN

Posted by Leza Qasandra at 12:30 AM 0 comments

 ORIGINAL SUPRACOLOR Foundation by KRYOLAN 
pernah dengar tak pasal make-up kryolan???
Kryolan ni dikatakan setanding dengan produk keluaran MAC...
Actually kryolan ni dah lama femes di kalangan mak andam kat Malaysia ni...
...


Kalau kat Indonesia pula ia femes di kalangan artis-artis diorang...
Kalau nak tau, rahsia muka kris dayanti macam barbie dolls tu sebab pakai kryolan la..
(ini agen kryolan la yg cakap..kalau dia tipu, maknanya tipu la)

Awas!!! dah pakai foundation ni or mana2 foundation sekalipun WAJIB cuci muka ye...

Supracolor ni lebih best + flawless + marvellous + superb dari tv paint stick...
Actually stick pun dah ok, tapi supracolor ni lebih superb kot....hehe...
kalau pakai ni pori2 yang terbuka akan tertutup, semua bekas jerawat sebesar kawah pun blh di cover...hasilnya kulit akan jd gebusss....

ORIGINAL SUPRACOLOR Foundation by KRYOLAN
7gram

~ Bedak asas trend mekap artis dan mak andam terkini….Hasilnya malatoppss...
~ Long Lasting
~ Halus
~ Dapatkan segera kerana stok terhad
~ Kryolan Supra Color telah lama digunakan oleh mekap artis Malaysia semenjak 1999 tapi rahsia ini tak pernah diketahui oleh ramai sehingga kini kerana ia sebahagian dari rahsia solekan cantik dan flawless..

Ciri-ciri produk:-
~ oily base- sesuai digunakan oleh org bermasalah spt jerawat, garis2 tua, kulit kasar (big open pores) kerana ia memberikan hasil yg flawless giler
~ utk org kulit normal & kering amat2 sesuai

Memberi efek kulit muka yg licin
Menutup parut jerawat, jeragat & cela
Tidak perlu memakai bedak
Ringkas, mudah & cepat
Amat jimat!! hanya oles sdkt shj dpt diseratakan keseluruhan wajah

CAMNER NAK GUNA KASI KULIT LICIN MULUS CAM ARTIS EK ????

Step by step for glamorous looks:
1- wash your face from oil/dirt
2- take a small portion of supra, put it on the four corner of your face
3- use wet sponge/fingers to spread it evenly on your face
4- use loose powder/baby powder to make the foundation stay on your face longer
5- Tadaaaa...now u have a fantabulous look..

JIKA BERMINAT BOLEH pm yer
colour semua warna kulit sesuai dan d sukai ramai :
AYU RAUDAH 4W – NATURAL (PINKISH) NB – KUNING LANGSAT – ROZITA CHE WAN

Sunday, October 21, 2012

PRODUCT KESIHATAN PALING HOT ABAD NI

Posted by Leza Qasandra at 11:58 PM 0 comments
Assalammualaikum & hai

memandangkan permintaan yg begitu wowwww dari cust semua xkira la dari mana...so sy list downkan product yg meletopssssss skang ni kat e-shop sy ya..

1. PRODUCT CATALYST- product keluaran syarikat Catalyst ni mmg Hot Seller terutama VCO + Collagen dan lain2 product...rugi xcuba sebab mmg bagus utk kesihatan dalaman..

 
2. SNE - terutama BE alaaa yg adira makan tu,...yg di ke-2 tertinggi permintaan kat my e-shop ni..so nak kulit glow mcm adira, skin cantik jer boleh try BE...yg pasti mmg melepakkkk putihnya..sy dah try mmg aweosme...

3. Fellina Inchloss - ahaaa yg ni bagi yg nak turunkan berat badan tanpa perlu berdayet sy amat2 syorkan pakai lotion ni..ala just sapu kat mana2 area yg ada lemak degil tu then tgu beberapa jam ke saat ke hari ke nampak la resultnya, yg pasti memang berkesan...meh meh try product baru ni....


4. MILDIA SKIN CARE - yg ni utk penjagaan kulit wajah...mmg awesome.yg ada khas utk normal skin, acne skin dan pigmentation 

ok pada yg berminat tu boleh lerr like kat my FB page tu n pm ya or boleh sms terus 016-3771023

 

LizQasandra shop Copyright © 2012 Re-Designed by LizQasandra LizQasandra Shop - Online Shop