Thursday, December 6, 2012

Persoalan tentang Fellina Vita C with collagen

Posted by Leza Qasandra at 9:39 PM


1) Ramai yg tanya: Kalau stop ambil Vitamin C, ada effect buruk atau masih boleh maintain tak kulit kita?
Dalam dunia ni, apapun tak bersifat kekal. Kalau stop, kulit kita tak jadi semula macam masa kita belum ambil vitamin c ni dulu. Tap t...
ak seindah sewaktu kita ambil vitamin c ni. Kulit kita akan masih ok. Takkan naik those jerawat-jerawat & all kalau kita jaga kulit kita. But, why not kita ambil 2-3kali seminggu atau at least seminggu sekali bila kita tgk badan & kulit kita dah elok. Paling-paling kurang, zat-zat & vitamin-vitamin tu masih ada dalam badan. Jangan sampai tak ada langsung. :)

2) Ramai yg tanya: How fast boley nampak kesan atau result Vitamin C pada kita ya?
Jawapan Kak Felinna: Depends on body also darling2... Ada yg in a week dah show good result & ada yg sebulan baru nmpk result.. Tapi, selalunya belum sebulan kita akan nampak resultnya. Ramai yg dah sgt puas hati dgn produk ni.. Produk yg baik dtg dr pakar yg baik... ♥

3) Ramai yg tanya: Perlu pantang apa-apa ke kalau ambil Vitamin C ni?
Tak perlu pantang apa-apa,sayang2 ku! Sebab vitamin hanyalah vitamin. It's just a supplement for our body. Tapi kalau anda rasa anda cukup keperluan vitamin dalam badan anda, xperlu amik any supplemet lagi dah. DENGAN adanya PMCV ni, kesihatan luar dalam anda akan dijaga dengan lebih baik!


4) Ramai yg tanya: Akan ada side effect x vitamin ni sis?
Jawapan Kak Felinna: Oh syg2 ku.. Vitamin C ni masa kita tadika dulu kecik2 ada x makan yg kaler oren tu bulat2 appeton tu? hehee.. Ada side effect x now? Xde kan? Sbb vitamin ni utk kesihatan juga.. Xkisah apa jnis yg kita mkan n ambil asalkan xde racun inside.. Jadi jawapannya.. ambil vitamin mmg akn bg effect.. tapi effect yg sgt bgus utk kulit n ksihatan..

5) Ramai yg tanya: Betolke xboleh makan Vitamin C + Udang sekali?
Udang? Kenapa udang. Alaaaa, hehe. Sebenarnya semua ni tipu. Takde pantang2, cumaa lebih baik anda jarakkan pemakanan antara udang dan vitamin c supaya mereka tak bergabung dan meletup mcm adam and stacy ! * Motip? haha.

6) Ramai yg tanya: Halal x Vitamin C ni? Ada kelulusan KKM x?
Semestinyalah HALAL sayang2 ku! Produk yg di bawa khas dr doktor pakar kulit sendiri terus kepada anda semestinyalah HALAL & ada kelulusan KKM. This is combination of vitamin c, iqr and PF lagi. Banyak duit fel laburkan untuk dapatkan yg terbaik untuk kita..Number KKM ada dibelakang kotak, silalah check kalau masih ragu2. Berbahaya ke tidak? Mestilah x, kalau bahaya, fel sendiri takkan jual, dan makan. She is breast feeding mum, kalau dia mkn xke tempias kt bam2 riedzki tu??

7) Ramai yg tanya: Vitamin C ni sesuai utk semua peringkat umur ke?
Jawapan Cik Ain: Sesuai utk semua peringkat umur,sayang. Orang tua, orang muda, lelaki, perempuan, sesiapa pun boleh makan. Even ibu-ibu mengandung & ibu-ibu menyusu pun boley amik Vitamin C ni. Bagus utk si ibu & si baby kecik dlm perut.Si ibu & si anak akan sama-sama cantik. Susu badan akan makin bnyk & si baby pun akan puas minum susu dr si ibunya. Tapi, kalau yg umur 12 tahun ke bawah tu bg makan appeton la syggg... Ade perasa, boley budak-budak hisap kan? Plus, this vitamin boleh sekat selera makan si kanak-kanak. Jadi, bg budak2 membesar ni, better jangan bagi atas sebab2 di atas. Nanti hilang selera mkn budak2, kita sebagai si ibu, especially yg akan risau. WHAT MOM'S EAT IS WHAT BABY EAT KAN?

8) Ramai yg tanya: Apa beza Vitamin C yg fel jual dgn Vitamin C yg dekat pasaran?
Okay. i xnak compare atau buruk-burukkan produk yg lain ye. For me, Vitamin C yg cik fel jual menjanjikan perubahan yg anda inginkan. Selagi anda belum cuba, selagi itu anda x akan tahu apa kebaikan Vitamin C ini & selagi itulah anda akan tertanya-tanya tentang Vitamin C ini. Belum cuba, belum tahu. Sudah tahu, anda akan berpuas hati & sudilah kiranya anda promote pada kawan-kawan anda yg lain supaya semua orang tahu kebaikan Vitamin C pd diri kita. Banyak Vitamin C yg di jual dipasaran. Tapi the only vitamin yang ada pure marine collagen ialah vitamin cik cantik felinna je oke,

9) Ramai yg tanya: Kenapa Vitamin C ni jual lagi mahal dr Vitamin C yg lain yg ada di pasaran atau farmasi?
Mahal ke RM 85 untuk sebulan? Mahal ke? Mahal ke spend sikit untuk jaga badan, bkn utk sapa2, untuk diri sendiri, suami dan boyfriend atau gf. ahaha *gatal.

1o) Ramai yg tanya: Vitamin C ni utk muka je ke?
Bukan utk muka sahaja,sayang2 ku. Vitamin C ni bertindak sama rata pada keseluruhan badan kita jgk. Takkan muka kita je nak putih licin cantik berseri kan? Badan kita pun juga nak putih cantik berseri juga. Betol x? Contohnya, kalau kita ada masalah belakang badan berjerawat, Vitamin C ni juga boley membantu menghilangkan those jerawat-jerawat xdiingini tu. :), dia juga dpt membetulkan sistem perkumuhan kita, unblock saluran darah yg tersumbat dan sebagainya.

11) Ramai yg tanya: Vitamin C ni menggemukkan x?
Oh tidakkkkkk, sapa yang nak makan vitamin yg menggemukkan? Vitamin yang ada lecithin je yg bg badan naik :).. Plus, ada yg dapat body shape & figure shape tau lepas consume Vitamin C ni sebba apa?? toksik takda, hati gembira !

12) Kalau orang mengandung boleh makan ke makan Pmcvc? Tak ada effect ke kan ke ada pure marine collagen?
Boleh. sangat-sangat digalakkan lagi mengambil PMCVC untuk dapatkan nutrisi tambahan sambil menyihatkan bdan dan mencantikkan diri. Malahan ia akan mencantikkan kulit bayi anda. (seeloknya 4 bulan ke atas)

13)Saya sekarang mengandung dan tengah makan PMCVC tetapi muka saya masih berjerawat. Kenapa ya?
Ada 2 kemungkinan, pertama kemungkinanan badan anda tengah mengeluarkan toksin kerana salah satu kesan penggunaan PMCVC adalah mennyah toksikkan badan . Kedua, kemungkinan badan anda tidak memberi tindak balas terhadap PMCVC tetapi menyerapan PMCVC anda disalurkan pada bayi anda. Kekadang apa yg Si Ibu makan hasilnya tidak pada si ibu tetapi pada si Anak yang dikandung. Jadi silalah jgn jeles dengan ank anda bila dia lahir nanti * hehe

14) Saya dalam masa MENOPAUSE , adakah selamat untuk saya makan PMCvc ini ?
Iya, selamat dan disarankan untuk memakan PMCVC ini kerana ia menstabilkan hormon bagi masalah yang di alami oleh sesetengah wanita yang tengah menopause.


jika berminat boleh hubungi sy 0163771023

PRICE :
w/m : rm85
e/m : rm90
Potage RM8(sem)/Rm6(ss)

0 comments:

Post a Comment

 

LizQasandra shop Copyright © 2012 Re-Designed by LizQasandra LizQasandra Shop - Online Shop