Saturday, December 8, 2012

Testimoni Beutskin Essence (Bukan Artis)

Posted by Leza Qasandra at 10:36 PM 0 comments

"..baru makan 10 biji dah rase beza, jerawat keluar dan cepat je kering! ramai yang tegur muka nampak lain & nampak kulit dah lembut.. paling tak disangka, jerawat tak nak kering sehingga period seterusnya tp selepas amalkan BE, sekejap je jerawat tu kering.. Syukur.."


Kulit kusam menjadi lebih glowing setelah hampir 2 bulan amalkan BE!


Baru 2 minggu makan BE, jika sebulan?? kulit akan gebu!! 

BE bukan hanya mencerahkan kulit wajah sahaja tetapi ia juga dapat mencerahkan keseluruhan badan anda! tak percaya?? lihat testimoni di atas, tangan juga jadi lebih cerah berbanding sebelum makan BE..

Jom order sekarang! 
jom pakat ramai2 like page shop sy De'LizQ Shop

Kenapa Perlu Mengambil... Suplemen?

Posted by Leza Qasandra at 6:20 AM 0 comments

1 -Kita sering terdedah dengan pencemaran alam sekitar

Dalam sehari, bolehkan anda beritahu berapa kali anda tidak terdedah kepada pencemaran? TIADA?? Dari saat anda menghidupkan enjin kereta anda telah pun terdedah kepada pencemaran. Tahukah anda pemeluwapan dari bahan-bahan didalam kereta terutama dari dashboard kereta anda itu mengandungi bahan kimia berbahaya? YA, ia mengandungi karsinogen, sejenis bahan kimia toksik yang boleh menyebabkan kanser.

Bagaimana pula dengan Cat rumah! Asap Rokok! Asap kenderaan! Jika di senaraikan semua puncanya, nanti ada pula yang memakai sut pelindung dan berkurung didalam rumah. SATU lagi fakta penting yang anda perlu tahu: PENCEMARAN adalah satu faktor yang menyumbang kepada pertambahan RADIKAL BEBAS kedalam tubuh kita! Jadi tidak hairan ramai rakyat Malaysia kini mendapat penyakit yang misteri dan chronic.


2 - Tubuh badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrien

Apabila tubuh badan kita tidak sihat, kita memerlukan lebih nutrient yang membekalkan antioksidan dan meningkatkan imun sistem seperti Vitamin C, Vitamin E dan lain-lain. Sekiranya kita mengalami kecederaan, pengambilan nutrien protein adalah sangat crucial bagi membantu proses baik pulih sel yang rosak dan proses penghasilan sel-sel baru.

Untuk Ibu-ibu hamil dan ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, jumlah nutrien harian yg diperlukan adalah lebih tinggi dosnya berbanding dengan individu yang tidak hamil atau menyusukan.


3 - Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas atau tercemar

Manusia lazim memilih sayuran atau buah-buahan yang tampak segar tanpa cela apabila membeli di pasaraya. Tahukah anda, kebiasaannya sayuran dan buah-buahan yang anda nampak lazat dan fresh itu boleh mengundang bahaya? Kebanyakan sayuran dan buah-buahan yang terdapat dipasaran kini diselaputi dengan racun serangga yang berbahaya dan bahan pengawet untuk membolehkan ia bertahan lama.  Penggunaan baja kimia pula kini semakin meluas digunakan.

Pastikan anda memilih sayuran atau buah-buahan yang ditanam secara ORGANIK.


4 - Mengamalkan gaya hidup tidak sihat

Cuba anda ceritakan jadual seharian anda, berapa ramai yang menghabiskan lebih masa ditempat kerja berbanding berehat dan beriadah bersama keluarga? Waktu berkerja lazimnya bermula seawal jam 8 pagi dan berakhir seawal jam 5 petang (8 jam waktu berkerja dan 1 jam waktu rehat). Namun apa yang jelas kini, terutama bagi warga kota keluar rumah seawal jam 7 bersesak didalam LRT atau menyerah diri pada kesesakan di jalan raya dan pulang pula sehingga lewat jam 9... tiba dirumah setelah bersesak jam 10 malam...WOW!!
Bersesak dalam LRT = STRESS
Jalan Jammed = STRESS
Kerja Banyak = STRESS
STRESS ---> Membawa kepada kemusnahan Vitamin B dan Vitamin C kerana kedua-dua vitamin ini sangat FRAGILE!

Bila pulang jam 10, kemudian anda semua dinner? hehehe... Inilah punca ramai yang perut boroi dan ia semakin menjadi kelaziman. Tidak cukup dinner, tambah dengan supper di Uptown/downtown. Iffa ada buat survey beberapa kali di downtown cheras, boleh kira dengan jari jumlah pengunjung yang hanya pergi membeli belah, selebihnya sedang enak menikmati steamboat, satay ikan, jagung bakar, nasi lemak ...pukul 2-3 pagi?? Naik hairan sebab hari-hari pasti penuh.. kemudian balik kerumah dan tidur.. Agak-agaknye kemana ya makanan yg baru dimakan itu pergi?
Makan lewat malam = pengumpulan lemak berlebihan + peningkatan cholestrol = BOROI
Dan rutin harian inilah yang terus dan terus anda lakukan...jadi tidak hairanlah penyakit High BP dan High Cholestrol kini mula menyerang individu diperingkat umur yg masih muda.


5 - Kebanyakan rakyat Malaysia makan ikut selera rasa

Nasi lemak lazimnya dimakan diwaktu pagi untuk dijadikan santapan sarapan pagi. Namun kerana kelazatannya dan lemaknya nasi itu, ia kini dinikmati tidak kira masanya. Pelbagai gaya nasi lemak yang kita boleh dapatkan 24 jam terutama di kedai2 mamak. Fast Food pula kini menjadi budaya rakyat Malaysia. Jika dulu susah nak cari Fast Food sekarang kiosknya tumbuh bagai cendawan selepas hujan.. SEDAP dan CEPAT!

Bagi yang membesar di Melaka atau negeri sembilan, masakan berbasekan santan adalah suatu kemestian. Pertambahan calori amatlah mudah ya, manakala untuk membakarnya pula mengambil masa yang lama dan bergantung pula aktiviti apa yg dilakukan.

 
6 - Gangguan Penyerapan Nutrisi daripada Makanan

Anda penggemar makanan/minuman berkaffein? Tahukah anda kaffein boleh menghalang penyerapan Vit D dan Calcium kedalam tubuh? Ia juga turut menganggu menyerapan penyerapan beberapa nutrient penting dalam tubuh.


7 - Kehilangan nutrien dalam makanan

Mungkin anda rasa anda telah berikan yang terbaik buat keluarga anda. Menyediakan makanan kegemaran suami dan anak-anak adalah perkara yang sangat menyeronokkan. Tapi, adakah anda pasti anda berjaya mengekalkan nutrisi yang terdapat di dalam makanan tersebut?

Bahan-bahan segar dari ladang akan kehilangan nutrisi ketika proses pengasingan, pembungkusan dan penghantaran. Kemudian, sampai dirumah disimpan di dalam peti sejuk - hilang sedikit nutrisi lagi.. sayuran dipotong dan terdedah akan penyebabkan pengoksidaan vitamin c, hilang nutrisi lagi.. cara memasak? menggoreng? memasak terlalu lama? jadi apa pula yang tinggal ya? Renung-renungkanlah..

sumber : google

Kenapa Perlu Minum Banyak Air Bila Ambil Suplemen?

Posted by Leza Qasandra at 6:14 AM 0 comments

Mengapakah perlu banyak air apabila mengamalkan suplemen?

(1) Vitamin (suplemen) adalah dalam bentuk dos yang pekat, berbanding vitamin dalam makanan yang biasa kita makan. Vitamin dalam makanan memerlukan masa untuk diuraikan oleh tubuh, dan ada yang tak terurai pun. Sebaliknya vitamin (suplemen) terus dalam bentuk yang ringkas.

Analoginya, satu gelas air cukup untuk melarutkan 1 sudu gula, tapi kita perlukan lebih air untuk melarutkan 1 senduk gula.

(2) Pengambilan vitamin  memerlukan air untuk membuang toksin dalam badan.

Analoginya, bila kita basuh kotoran dengan air sabun, kita perlu lebih air untuk membersihkan sisa sabun itu pula.

Jadi, pengambilan air bukan main-main bila anda mengamalkan suplemen. Pastikan melebihi 3 liter sehari. Jangan risau kalau asyik rasa nak ke tandas (sebenarnya cuma persepsi saja).


**minumlah air secukupnya, agar kebaikan vitamin yang anda ambil dapat dioptimumkan sebaiknya.

Thursday, December 6, 2012

Persoalan tentang Fellina Vita C with collagen

Posted by Leza Qasandra at 9:39 PM 0 comments


1) Ramai yg tanya: Kalau stop ambil Vitamin C, ada effect buruk atau masih boleh maintain tak kulit kita?
Dalam dunia ni, apapun tak bersifat kekal. Kalau stop, kulit kita tak jadi semula macam masa kita belum ambil vitamin c ni dulu. Tap t...
ak seindah sewaktu kita ambil vitamin c ni. Kulit kita akan masih ok. Takkan naik those jerawat-jerawat & all kalau kita jaga kulit kita. But, why not kita ambil 2-3kali seminggu atau at least seminggu sekali bila kita tgk badan & kulit kita dah elok. Paling-paling kurang, zat-zat & vitamin-vitamin tu masih ada dalam badan. Jangan sampai tak ada langsung. :)

2) Ramai yg tanya: How fast boley nampak kesan atau result Vitamin C pada kita ya?
Jawapan Kak Felinna: Depends on body also darling2... Ada yg in a week dah show good result & ada yg sebulan baru nmpk result.. Tapi, selalunya belum sebulan kita akan nampak resultnya. Ramai yg dah sgt puas hati dgn produk ni.. Produk yg baik dtg dr pakar yg baik... ♥

3) Ramai yg tanya: Perlu pantang apa-apa ke kalau ambil Vitamin C ni?
Tak perlu pantang apa-apa,sayang2 ku! Sebab vitamin hanyalah vitamin. It's just a supplement for our body. Tapi kalau anda rasa anda cukup keperluan vitamin dalam badan anda, xperlu amik any supplemet lagi dah. DENGAN adanya PMCV ni, kesihatan luar dalam anda akan dijaga dengan lebih baik!


4) Ramai yg tanya: Akan ada side effect x vitamin ni sis?
Jawapan Kak Felinna: Oh syg2 ku.. Vitamin C ni masa kita tadika dulu kecik2 ada x makan yg kaler oren tu bulat2 appeton tu? hehee.. Ada side effect x now? Xde kan? Sbb vitamin ni utk kesihatan juga.. Xkisah apa jnis yg kita mkan n ambil asalkan xde racun inside.. Jadi jawapannya.. ambil vitamin mmg akn bg effect.. tapi effect yg sgt bgus utk kulit n ksihatan..

5) Ramai yg tanya: Betolke xboleh makan Vitamin C + Udang sekali?
Udang? Kenapa udang. Alaaaa, hehe. Sebenarnya semua ni tipu. Takde pantang2, cumaa lebih baik anda jarakkan pemakanan antara udang dan vitamin c supaya mereka tak bergabung dan meletup mcm adam and stacy ! * Motip? haha.

6) Ramai yg tanya: Halal x Vitamin C ni? Ada kelulusan KKM x?
Semestinyalah HALAL sayang2 ku! Produk yg di bawa khas dr doktor pakar kulit sendiri terus kepada anda semestinyalah HALAL & ada kelulusan KKM. This is combination of vitamin c, iqr and PF lagi. Banyak duit fel laburkan untuk dapatkan yg terbaik untuk kita..Number KKM ada dibelakang kotak, silalah check kalau masih ragu2. Berbahaya ke tidak? Mestilah x, kalau bahaya, fel sendiri takkan jual, dan makan. She is breast feeding mum, kalau dia mkn xke tempias kt bam2 riedzki tu??

7) Ramai yg tanya: Vitamin C ni sesuai utk semua peringkat umur ke?
Jawapan Cik Ain: Sesuai utk semua peringkat umur,sayang. Orang tua, orang muda, lelaki, perempuan, sesiapa pun boleh makan. Even ibu-ibu mengandung & ibu-ibu menyusu pun boley amik Vitamin C ni. Bagus utk si ibu & si baby kecik dlm perut.Si ibu & si anak akan sama-sama cantik. Susu badan akan makin bnyk & si baby pun akan puas minum susu dr si ibunya. Tapi, kalau yg umur 12 tahun ke bawah tu bg makan appeton la syggg... Ade perasa, boley budak-budak hisap kan? Plus, this vitamin boleh sekat selera makan si kanak-kanak. Jadi, bg budak2 membesar ni, better jangan bagi atas sebab2 di atas. Nanti hilang selera mkn budak2, kita sebagai si ibu, especially yg akan risau. WHAT MOM'S EAT IS WHAT BABY EAT KAN?

8) Ramai yg tanya: Apa beza Vitamin C yg fel jual dgn Vitamin C yg dekat pasaran?
Okay. i xnak compare atau buruk-burukkan produk yg lain ye. For me, Vitamin C yg cik fel jual menjanjikan perubahan yg anda inginkan. Selagi anda belum cuba, selagi itu anda x akan tahu apa kebaikan Vitamin C ini & selagi itulah anda akan tertanya-tanya tentang Vitamin C ini. Belum cuba, belum tahu. Sudah tahu, anda akan berpuas hati & sudilah kiranya anda promote pada kawan-kawan anda yg lain supaya semua orang tahu kebaikan Vitamin C pd diri kita. Banyak Vitamin C yg di jual dipasaran. Tapi the only vitamin yang ada pure marine collagen ialah vitamin cik cantik felinna je oke,

9) Ramai yg tanya: Kenapa Vitamin C ni jual lagi mahal dr Vitamin C yg lain yg ada di pasaran atau farmasi?
Mahal ke RM 85 untuk sebulan? Mahal ke? Mahal ke spend sikit untuk jaga badan, bkn utk sapa2, untuk diri sendiri, suami dan boyfriend atau gf. ahaha *gatal.

1o) Ramai yg tanya: Vitamin C ni utk muka je ke?
Bukan utk muka sahaja,sayang2 ku. Vitamin C ni bertindak sama rata pada keseluruhan badan kita jgk. Takkan muka kita je nak putih licin cantik berseri kan? Badan kita pun juga nak putih cantik berseri juga. Betol x? Contohnya, kalau kita ada masalah belakang badan berjerawat, Vitamin C ni juga boley membantu menghilangkan those jerawat-jerawat xdiingini tu. :), dia juga dpt membetulkan sistem perkumuhan kita, unblock saluran darah yg tersumbat dan sebagainya.

11) Ramai yg tanya: Vitamin C ni menggemukkan x?
Oh tidakkkkkk, sapa yang nak makan vitamin yg menggemukkan? Vitamin yang ada lecithin je yg bg badan naik :).. Plus, ada yg dapat body shape & figure shape tau lepas consume Vitamin C ni sebba apa?? toksik takda, hati gembira !

12) Kalau orang mengandung boleh makan ke makan Pmcvc? Tak ada effect ke kan ke ada pure marine collagen?
Boleh. sangat-sangat digalakkan lagi mengambil PMCVC untuk dapatkan nutrisi tambahan sambil menyihatkan bdan dan mencantikkan diri. Malahan ia akan mencantikkan kulit bayi anda. (seeloknya 4 bulan ke atas)

13)Saya sekarang mengandung dan tengah makan PMCVC tetapi muka saya masih berjerawat. Kenapa ya?
Ada 2 kemungkinan, pertama kemungkinanan badan anda tengah mengeluarkan toksin kerana salah satu kesan penggunaan PMCVC adalah mennyah toksikkan badan . Kedua, kemungkinan badan anda tidak memberi tindak balas terhadap PMCVC tetapi menyerapan PMCVC anda disalurkan pada bayi anda. Kekadang apa yg Si Ibu makan hasilnya tidak pada si ibu tetapi pada si Anak yang dikandung. Jadi silalah jgn jeles dengan ank anda bila dia lahir nanti * hehe

14) Saya dalam masa MENOPAUSE , adakah selamat untuk saya makan PMCvc ini ?
Iya, selamat dan disarankan untuk memakan PMCVC ini kerana ia menstabilkan hormon bagi masalah yang di alami oleh sesetengah wanita yang tengah menopause.


jika berminat boleh hubungi sy 0163771023

PRICE :
w/m : rm85
e/m : rm90
Potage RM8(sem)/Rm6(ss)

Wednesday, December 5, 2012

kurus dengan fellina inchloss

Posted by Leza Qasandra at 1:02 AM 0 comments

OK kenapa sejak akhir2 ni sana sini Felinna Inchloss ja 

kan skrg ni kan?? Merata2 org jual Inchloss. Well, actually product ni mmg lain dr yg lain & most customers bg feedback positive. Sepa2 yg besa pkai losen kurus mmg selalunya ada bau2...
herbs kan especially bau2 serai... hihihi.. well Inchloss ni best sikit. dia bau wangi ala2 perfume or losen badan gteww... Inchloss ni pun mesra alam, maksudnya x berapa panas. so klau pakai xla mcm kulit tu tbakar. sejuk jak especially klau kena econ. yg bestnya, suma bole pkai inchloss asal kena pd tmpatnya. jgn pula yg mngandungs tu p sapu dkt perut pla ahh ;p plg best tgk gmbr testimoni d bwh. runcing kan dagu. mcm kena cucuk botox pun ada. ni laa kelebihan Felinna Inchloss, bole sapu d bhgn leher & dagu utk mendapatkan leher jinjang & dagu runcings. berminat pm sy ya.. 0163771023



testimoni pengguna fellina inchloss

Hebat sapuan lembut ke muka membentuk wajah idaman 
"Salam sis....dling nk bg testimoni sapuan inchloss pd wjah....ermmm best sngt..ramai yg tgur apa tau..cucuk ke dagu..hoho no no...semulajadi dgn incloss..hehe tq sis..."


 

LizQasandra shop Copyright © 2012 Re-Designed by LizQasandra LizQasandra Shop - Online Shop