Saturday, November 17, 2012

Set Lengkap untuk penjagaan kulit muka, kesihatan dalaman dan luaran serta pengawalan berat badan

Posted by Leza Qasandra at 7:12 AM 0 comments
Set Lengkap untuk penjagaan kulit muka, kesihatan dalaman dan luaran serta pengawalan berat badan...

Antara Khasiat Catalyst VCO :

- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Tiada masalah keputihan ketika hamil
.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
- Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut.
- Sistem penghadaman lebih baik.
- Kesuburan.
- Agen pelincir dalam hubungan suami isteri.
- Melancarkan kitaran haid dan kurangkan rasa senggugut.
- Batuk dan Selsema cepat hilang.
- Mengurangkan tidur berdengkur.
- Memperbaiki kandungan asid dalam rahim.
- Memperlambatkan proses monopaus bagi wanita.
- Membantu pesakit Hepatitis C, Cacar dan Herpes.
- Mengelakkan penuaan awal dan kedutan kulit.
- Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang dan lembut.
- Mengekalkan fungsi tiroid yang sihat.
- Mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat (yis) dan masalah sakit kulit pada kemaluan (masalah keputihan).
- Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol tinggi.
- Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang.
- Terhindar dari segala alahan.
- Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah yang menjadi punca serangan jantung.

KHASIAT MENGGUNAKAN CATALYST COLLAGEN :-
- Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit.
- Mengatasi masalah kulit kusam, kering dan berkedut.
- Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap.
- Menyuburkan rambut agar kelihatan lebat dan berkilau.
- Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ketahap maksima.
- Mengatasi masalah kulit berminyak.
- Dapat mengurangkan masalah jerawat
- Dapat mengurangkan parut-parut yang ada dikulit.
- Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga.
- Minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan menjadi lebih lancar.

CATALYST NATURAL FIBRE DRINK adalah rumusan terbaru untuk membantu kesihatan sistem penghadaman. Mengandungi fruktan yang merupakan serat buah-buahan yang mudah larut di dalam air. Garam tisu biokimia yang terdapat di dalam Catalyst Natural Fibre Drink bertindak khusus membantu memerangkap gula berlebihan dan dengan itu menurunkan kadar kandungan gula dalam kencing dan darah (sekaligus merawat masalah kencing manis) dan mengikat lemak-lemak dari dalam perut, melancarkan peredaran darah dalam badan dan menyihatkan dan menguatkan jantung. NATURAL FIBRE DRINK boleh membantu anda untuk mengatasi masalah BERAT BADAN BERLEBIHAN & mengatasi masalah KOLESTEROL !!!!





price


RM160(SEM)/RM175(SS)


POSTAGE RM8(SEM)/RM6(SS) 

Thursday, November 15, 2012

KESAN-KESAN PENGAMBILAN KAPSUL SNE DAN PETUNJUK

Posted by Leza Qasandra at 3:03 AM 0 comments

KESAN-KESAN PENGAMBILAN KAPSUL SNE DAN PETUNJUK
(kesan boleh dirasai dari 1 hari-1 bulan bergantung kepada pesakit)
KESAN-KESANSEBAB-SEBAB
Cirit-birit atau sakit perutToksik berlebihan
EczemaFungsi hati tidak normal atau toksik berlebihan, badan yang sensitif
Tidur, mulut kering, bau busuk,
kencing malam
Badan berasid
Najis banyak dan busukToksik berlebihan
Badan rasa panas & basahPeredaran darah meningkat
Kulit gatal & kupasMetabolisme kulit
Bersin waktu pagiHidung sensitif
Batuk berludahBerludah atau salur pernafasan tidak selesa
Denyutan jantung meningkat,
sesak nafas
Fungsi jantung atau salur darah tidak normal
Hidung berdarahKekurangan sel-sel darah merah
Sakit kepala, sakit bahu, kebasTekanan darah tinggi, darah pekat, kualiti darah tidak baik
Sakit kepala, peningPeredaran & kualiti darah
tidak baik
Susah tidur / tidak nyenyak,
Muntah
Tekanan hidup, gelisah, fungsi perut tidak baik
Ulser mulut, najis berdarahFungsi hati tidak baik
Peparu rasa panas,
kurang selera
Fungsi perut tidak baik
Sakit perutUlser perut / usus
Sembelit, cirit-biritFungsi usus tidak baik
Najis berdarah segar / gelapBuasir, perut / usus berdarah
Muka bengkak, protein darah
menurun
Fungsi buah pinggang tidak baik
Kaki tangan bengkak, gula
darah meningkat
Rembesan insulin berkurangan
Sakit pinggangRembesan hormon berkurangan, luka / cedera
Darah haid bertambah atau
tidak normal
Membuangkan darah haid
berlebihan
Kesan pada organ yang
dipengaruhi oleh hormon tertentu,
contohnya: tiroid mempengaruhi
corak tidur, selera, denyutan jantung,
emosi & metabolisme
Fungsi hormon tidak normal
Sakit sendi, pigmen merahSistem imun tidak normal
Gula darah, GOT/GPT hati,
T3 / T4 naik turun
Proses memperbaiki dan mengawalatur fungsi pankreas,
hati, buah pinggang, tiroid

Wednesday, November 14, 2012

Kokuryu Super Summer Cake

Posted by Leza Qasandra at 3:22 PM 0 comments
Kokuryu Super Summer Cake atau nama mudahnya Bedak Arab adalah produk kecantikan yang baru diperkenalkan di Malaysia.. 

Bedak Arab nie adalah produk dari Jepun, hasil kajian di Filipina Cherry Laboratory. Sangatlah senang dipakai. 

Beberapa minit menjadikan kulit muka seakan-akan kita pernah masuk kelas make up! Akan kelihatan lembut, gebu, bercahaya, berseri, cun dan yang penting terasa ringan di muka (tak melekit lansung!) 




TAK PERLU PAKAI APA-APA KRIM LAGI! 

1. Bedak ini 3 dalam 1: mouisturizer, foundation n alas bedak...sangat jimat! 
2. Mengikut aliran darah pemakai. Tak kira kulit gelap, cerah, putih dan sebagainya, Sesiapa sahaja sesuai pakai. 
3. Kemas dan sekata membuatkan anda indah.
4. Tidak akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda. 
5. Mengecutkan jerawat. 
6. Apabila berpeluh anda akan nampak lebih cantik. 
7. Tahan Selama lebih 8 jam. 
8. Tidak melekat pada tudung, kain, tisu dan sebagainya kerana ia terus meresap ke kulit. 
9. Suci dan Halal, boleh dibawa solat. 
10. Sesuai untuk semua aktiviti. Santai2, nak pakai cepat tapi hasil mantap. 
11. satu bedak compact boleh tahan sampai 3 bulan. 
( ikut penggunaan masing-2) 

bagi wanita-2 yang nak tukar bedak compact baru ke atau tercari-2 bedak compact mana yang sesuai dengan kulit anda, boleh lah cuba bedak arab ni.. Bedak Arab ni berbau harum tau.mg best aje bedak ni...Rugi tau tak mencubanye..ramai diluar sana yg telah memakai bedak arab ni. :-

KHASIAT LEMON

Posted by Leza Qasandra at 2:23 PM 0 comments

Sharing is caring


 

satu botol air campur lemon hiris~~ satu atau 2 hiris dah cukup ya~~ jgn campur gula tapi madu boleh :) klu minum suam lagi sedap :P

♥ KHASIAT LEMON ♥
Menambahkan tahan ketahanan dalam badan
Lemon kaya dengan Vitamin C dan juga Kalium (potassium) yang amat diperlukan badan. Vitamin C juga bagus untuk melawan demam manakala Kalium mampu melancarkan perjalanan fungsi dan perjalanan darah dengan betul. Oleh yang demikian, amalkan meminum segelas air suam dicampur sehiris lemon untuk dijadikan minuman selepas bangun tidur kerana ketika itu, perjalanan dan urat baru mula berasa tekanan kerja.

Keseimbangan PH
Lemon merupakan makanan berakali tinggi yang menakjubkan. Percaya atau tidak, lemon bertindak sebagai asid sendiri, tetapi di dalam badan kita ianya alkali (asid sitrik tidak wujud sebagai asid semulajadi setelah metabolisme kita meningkat). Jika anda ingin tahu, keseimbangan alkali dalam badan merupakan kunci kepada kesihatan diri.

Membantu masalah mengurangkan berat badan
Bagi mereka yang mempunyai masalah berat badan yang sedikit gempal, amalkan rutin harian ini untuk memiliki tubuh badan yang diidamkan, kerana lemon mepunyai khasiat serat pektin yang tinggi, dimana ianya mampu melawan kelaparan. Ianya juga menunjukkan bahawa mereka yang kekal alkali di dalam badan boleh mengurangkan berat badan dengan mudah. Oleh yang demikian, bagi mereka yang gemar makan berat di waktu malam, amalkan rutin ini agar kawalan perut anda berada dalam keadaan seimbang.

Masalah penghadaman
Bagi mereka yang berasa ada makanan yang tersekat di ulu hati, cuba tip ini, kerana air suam mampu melancarkan makanan yang tersekat di ulu hati, manakala lemon pula bertindak sebagai mineral dan vitamin yang membantu perjalanan sistem penghadaman anda.

Pembersihan air kencing
Jus lemon membantu membuang bahan yang tidak diperlukan badan kerana lemon menaikkan tahap kekerapan membuang air kencing dalam satu-satu masa ( ianya bagus untuk badan kerana kencing membuang toksik) . Oleh yang demikian, jika anda amalkan minum Jus lemon, tahap kebersihan air kencing anda akan meningkat dan sihat

SALAM MAAJ HIJRAH 1434 HIJRAH

Posted by Leza Qasandra at 5:39 AM 0 comments

Tuesday, November 13, 2012

FELINNA INCH LOSS + FIBER DRINK CATALYST - SPEED UP YOUR WEIGHT LOS REGIMEN

Posted by Leza Qasandra at 11:03 PM 0 comments
FELINNA INCH LOSS + FIBER DRINK CATALYST - SPEED UP YOUR WEIGHT LOS REGIMEN

GREAT COMBINATION FOR YOUR BODY SHAPE..JOM ORDER 
PRICE : FELLINA INCHLOSS RM75(SEM)/RM80 (SS)
 + 
FIBER DRINK CATALYST RM59.90 (SEM)/RM65.90(SS) 
+
POSTAGE RM9


  • FIBER DRINK - PERUT BUNCIT?LEMAK BERLEBIHAN?

    saya cadangkan anda untuk mengambil Catalyst Fibre Drink :)

    CATALYST FIBRE DRINK(orange flavour)
    dalam bentuk serbuk
    RM 59.90 ( semenanjung)
    RM 65.90 ( sabah & sarawak)
    15 sachets / 15 gram each

    - Cara Pengambilan CATALYST NATURAL FIBRE DRINK
    *Tuangkan satu sachet Fibre Drink ke dalam cawan yg berisi air suam (150 ml)
    *Kacau sebati dan minum dengan segera
    *Seeloknya diambil pagi/malam sebelum tidur

    *elakkan penggunaan air yang terlalu panas*

    Rumusan terbaru untuk membantu kesihatan sistem penghadaman anda

    NATURAL FIBRE DRINK DAPAT MEMBANTU ANDA MENGATASI :

    *Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
    *Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat
    *Meningkatkan fungsi usus,mengurangkan sembelit
    *Merawat masalah direa(cirit birit)
    *Mengurangkan serum kolestrol dan diabetes
    *Membolehkan nutrien diserap dengan sempurna
    *Membersihkan darah daripada toksin
    *Mencegah jangkitan kuman berbahaya

    KETERANGAN LANJUT MENGENAI FIBRE DRINK MENGATASI :

    1. Berat badan berlebihan
    Pengambilan Fibre Drink akan memekatkan isi perut dan menyebabkan pelepasan ke dalam usus lambat. Proses ini akan menyebabkan timbulnya rasa kenyang dan selera makan akan menurun. Ia akan membantu MENGURANGKAN BERAT DAN MENGURUSKAN BADAN :)

    2. Gastrik
    Fibre Drink penting untuk pembiakan lactobicli untuk menguatkan sistem pertahanan usus dan mencegah jangkitan.

    3. Kembung
    Fibre Drink membantu sistem penghadaman dan menggalak keseimbangan bakteria dalam usus.

    4. Diabetes
    Membantu mengawal paras gula di dalam tubuh.Serat yang bersifat seperti gam akan mengikat lemak2 , gula , serta hampas pencernaan yang berlebihan. masalah longgokan lemak & kolestrol dalam badan akan diatasi, membantu peredaran darah dan menguatkan semula jantung. Disamping itu, gula yang diikat itu tadi dapat menurunkan kandungan gula dalam darah dan air kencing

    5.Sembelit
    Fibre Drink dapat mencegah konstipasi (sembelih) secara melebut,menghidrasi dan menampah isipadu air dalam feses(bahan buangan). Kerana adanya tekanan osmotik , ia menjadikan najis semakin berat dan semakin kerap untuk membuang air besar

    6.Mengurangkan risiko kanser
    Fibre drink mampu menentang pertumbuhan kanser di dalam kolon dan beberapa bahagian sistem penghadaman. Ia meneutralkan enzim berbahaya yang boleh mengubah prokarsinogen kepada karsinogen yang aktif untuk meransang sistem pertahanan tubuh menentang aktiviti tumor.

    7. Kolestrol
    Dapat dikurangkan dengan pengambilan Fibre Drink. Ia bertindak dua cara iaitu memecah supaya mudah dibuang atau menyerap terus kolestrol tersebut. Ia menghalang penyerapan kolestrol dari usus.

    Fellina Inchloss...
    1) Lotion ni sangat wangi dan xterlalu panas dan xberbau seperti minyak angin, dia dingin dan mesra pengguna. malah mudah dibawa and selesa dipakai walaupun ketika bekerja (so xdakla org cakap..ko sakit perut eh? Bau minyak angin jek) 

  • 2) Hanya sekali sapuan anda bole lihat perbezaan inch anda (pastikan ukur sebelum guna ya). Mudah nak apply kat mana2 bahagian kita xpuas hati, ade customer sapu kat pipi dia yg bolat!

    3) Inchloss diformulasi dari bahan2 semulajadi yg selamat utk wanita hamil,menyusu atau gastrik..Ianya selamat bagi wanita hamil kerana rumusan nya xda sebarang chemical..kecuali! Jangan lah sapu kat perut tu nak bagi kurus pulak...

    4) Kita bole mengawal bahagian tubuh mana yang hendak dikuruskan jadi kalau yg kurus sekadar nak buang lemak2 sikit2 tu pon bole cuba..pasti puas hati!

    5) Yang pasti dengan inchloss dah hantar utk dibacakan 30juzuk alquran di mahad tahfiz bukit mertajam penang... Semoga lebih dirahmati..agaknya sbb tu 1 hari pakai da nmpk kesannye. (Jd jangan langkah ya)

    7) Jangan takut, produk ni berdaftar dengan KKM

    Kandungan : 180ML






Monday, November 12, 2012

Tips Diet secara sihat

Posted by Leza Qasandra at 8:34 PM 0 comments

Tip-tip untuk diet secara sihat... jom sama-sama kita hayati ^__^


Tip 1
yang boleh dilakukan supaya anda kekal langsing sepanjang hayat adalah apabila anda lapar, anda perlu makan

Tip 2
makan apa yang anda inginkan dan bukan apa yang anda rasa anda perlu makan. Anda harus kenal apa yang anda ingin makan dan anda boleh mengetahuinya kerana badan a
nda sendiri
akan menyampaikan isyarat apakah makanan yang anda inginkan.

Tip 3
makan secara sedar tanpa mengikut nafsu dan perasaan. Lakukan ini sambil menikmati setiap kunyahan anda dengan cara memperlahankan kecepatan pemakanan anda dan kunyah betul-betul setiap suapan. Minimum kunyahan adalah sebanyak 21 kali dan setiap kali di antara suapan itu anda perlu meletakkan sudu garfu anda di atas pinggan

Tip 4
berhenti makan apabila anda rasa sudah sederhana kenyang. Sekiranya anda tidak berhenti, ia akan membuatkan anda mengambil makanan yang berlebihan dan pada tahap ini juga anda sudah tidak lagi menikmati makanan itu.

Tip 5
anda harus faham akan keajaiban air. Sekiranya anda terasa lapar, minum dahulu lebih kurang segelas air dan sekiranya anda tidak lapar selepas itu, ini bermakna ia hanyalah dahaga. Dengan cara ini anda tidak akan mengambil makanan secara berlebihan.

Harap tip-tip ni dapat sama-sama kte hayati...
p/s : supplement juga dapat membantu kita untuk sihat dan cergas :)

Sunday, November 11, 2012

Kokuryu Super Summer Cake ( Bedak Arab)

Posted by Leza Qasandra at 7:16 PM 0 comments

Bagi wanita2 yang tercari-cari bedak compact yang sesuai atau nak tukar yang baru, bolehla cuba Bedak Arab ni. Confrm puas hati:)
Stok sangat2 limited taw, dah banyak kali restok tetap habis licin, so yang berminat cepat2 order.


Bedak Arab ni bukan macam bedak biasa tuh,tapi bedak ni 3 in 1 iaitu mouisturizer,foundation dan alas bedak..sangat jimat kan!bayar dengan 1 harga tpi dah ada mcm2 function.Foundation x pakai pun x p...

er,just sapu bedak arab ni jer..Antara kelebihan Bedak Arab :

-Mengikut aliran darah pemakai.
-Kemas dan sekata.
-Tidak menghitam dan menggelapkan kulit anda.
-Dapat mengecutkan jerawat.
-Apabila berpeluh,anda akan kelihatan lebih cantik
-Tidak melekap pada tudung,tisu sebaliknya bedak arab ini akan terus meresap ke dalam wajah anda.
-Tidak berminyak.
-Tahan selama lebih 8 jam.Suci dan halal,boleh dibawa solat.
-Mempunyai UV protection. 

PROMOTION : BEUTSKIN ESSENCE

Posted by Leza Qasandra at 6:03 PM 0 comments
Salam semua 

Promo2... Beutskin Essence rahsia kecantikan kulit Adira serta ramai lg artis lain cuma RM 220 free postage . anda juga kan daftarkan sbg member secara percuma. pembelian ke2 & sterusnya cuma RM 200 (not including postage) jika menjadi member. apa tunggu lagi cepat2 order ya 


Beutskin Essence.
Beutskin Essence dirumus dengan menggunakan ramuan platinum daripada esen tumbuhan yang unik dan digabung dengan penggunaan teknik ekstraksi supercritical CO2, berupaya menguraikan melanin dan pigmen kuning pada kulit dengan cepat demi memutihkan dan memperbaharui sel badan secara keseluruhan. Ia menggalakkan metabolisme sel dari dalam ke luaran supaya membolehkan badan menjadi lebih sihat dan memperolehi kulit yang lebih cerah. Ia juga membebaskan enzim-enzim aktif sel, berkesan untuk menghalang aktiviti penyahasilan dan meningkatkan tenaga sel supaya tisu kulit seluruh badan berfungsi dengan normal.

Mana nak dapat? Now! Boleh order dengan Lyza :) 



SHISEIDO Black Mask

Posted by Leza Qasandra at 5:29 PM 0 comments
SHISEIDO BLACK MASK - Menghilangkan Blackhead & Whitehead

Shiseido Blackhead Remover Mask sangat disarankan kerana berfungsi untuk membersihkan dan menanggalkan sel kulit mati, blackheads dan whitehe...

ads, mengecilkan pori-pori, memutihkan dan mencerahkan kulit muka.


Black Mask berkesan utk memulih, mencerah, menghalus, melembut, mengatasi masalah kulit gelap/tak sekata, kesan terbakar, jerawat, jeragat, menyerap minyak 3x lebih berkesan, membantu membuang bintik2 hitam /putih diwajah, juga menghaluskan liang2 roma terbuka. Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

Cara Penggunaan:
1) Cuci muka terlebih dahulu seperti biasa.

2) Steam atau wapkan muka dengan air panas agar pori2 terbuka lebih kurang 5 minit. (tidak diwajibkan, kalau rajin buat la yer..)

3) Sapukan masker di muka anda, terutama bahagian yg diinginkan seperti hidung atau di kawasan yg byk blackhead & whitehead. (Jauhkan dari terkena pd kening, bibir dan kawasan mata)

4) Boleh gunakan dangan jari. Kalau pakai jari lebih mudah untuk disapu supaya lebih rata di muka.

5) Biarkan selama lebih kurang 30 minit hingga masker benar2 kering/keras.

6) Cabut masker perlahan dari bawah ke arah atas wajah anda dan anda akan lihat sendiri blackhead & whitehead melekat di mask.

7) Bersihkan wajah dengan air dingin agar pori-pori tertutup dengan sempurna.
Dapat digunakan 2 hingga 3 kali dalam seminggu. Jika
hanya digunakan untuk daerah hidung, 1 sachet dapat digunakan untuk 5 hingga 6 kali penggunaan. Simpan baki masker yang belum digunakan dalam bekas bertutup.


Mana nak dapat? Now! Boleh order dengan Lyza :) 

 1 packet (suggestion)= RM 3
postage rm3

Crystal Collagen Eye Mask

Posted by Leza Qasandra at 5:08 PM 0 comments
Assalamualaikum and Hye semua 

 Liz nak buat review tentang Crystal Collagen Eye Mask. Ada sesiapa yang dekat sini, mempunyai masalah eye bag? Bagi yang jenis dan stok-stok yang suka tidur lambat memang sah-sah akan ada masalah macam ni. Selalunya jadi pada student lah kan sebab study sampai tengah malam. Tapi, kalau yang jenis terlebih tidur tu pon akan jadi masalah jugak.

 Crystal Collagen Eye Mask. Memang sangat-sangat bestttt ok! Sejuk je bila pakai dan letak bawah mata. Kenapa bestnya Collagen Eye mask ni? Best sebab collagen ni membantu dan berfungsi untuk merawat eyebag, kedutan, dark circle, kesembapan mata akibat tak cukup tidur.

 sangat bermanfaat untuk menghilangkan garis halus di sekitar bawah mata, lebam hitam di bawah mata, removes puffiness andprevent aging. Dengan pemakaian yang teratur, hasil akan sangat menakjubkan.

 Product Ingredients
 * Collagen,
 * L-C,
 * hyaluronic acid,
 * glycyrrhizic acid,
 * hydrolyzed mucopolysaccharides

 *Cara penggunaan pakai sehingga masker mengering. Anda akan akan rasa masker yang mulanye macam jely & akhirnye bila kering ia akan bertukar macam kertas sebb collogen semua da menyerap pada kulit. 2 - 3 kali seminggu (pengguna pertama kali = 1 kali sehari selama 6 hari kemudian hanya menggunakannya sebagai rutin selama 2 -3 kali seminggu)

Antara yang dah mencuba collagen eyemask ni :) Nampak dengan lebih jelas kan? Letak betul-betul bawah mata kita.

 Pic credit to JeanJean, blogger from Singapore :) 


 Mana nak dapat? Now! Boleh order dengan Lyza :) 

 5 packet (suggestion)= RM 20
 

LizQasandra shop Copyright © 2012 Re-Designed by LizQasandra LizQasandra Shop - Online Shop